Kókuszos Hógolyó

15-30 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a zsiradékokat. A száraz hozzávalókat egyszerre keverjük bele, amíg össze nem áll a keksztészta. A masszából kis golyókat formázunk és egymástól kis távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket. (kb.10-12 perc) Amíg az első tepsi sül, elkészítjük a szirupot: a lekvárt és a narancsvirágvizet összemelegítjük. (Ha a lekvár darabos, akkor lepürésítjük vagy átszűrjük.) A kekszeket a meleg szirupba mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Lehet úgy is készíteni, hogy két kekszet összeragasztunk a szirupos lekvárral.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára