Komatál – Marhahúsleves cérnametélttel

Elkészítés

A marhahúst kissé előfőzzük, lehabozzuk, előkészítjük a főzésre. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a marhahúst, majd mikor már kiengedte a zsírját, beletesszük a tyúkot is. Ezt követik a zöldségek. Sózzuk, a krumplit csak később tesszük bele. A levest nagyon lassú tűzön készre főzzük.

Közben elkészítjük a cérnametéltet.

Tésztát készítünk, a liszthez annyi tojásokat adunk, amennyit felvesz, mert ennél a tészta készítésnél nem használunk vizet. Összedolgozzuk, majd egy lisztezett deszkán elkezdjük gyúrni, majd nyújtani. Mikor kész, félretesszük szikkadni, hogy olyan száraz legyen, hogy ropogjon. A megszikkadt tésztát hasáb alakban hajtogatjuk, és egy éles késsel vékonyan elkezdjük szeletelni. Lobogó, sós vízben kifőzzük, nagyon hamar feljön a víz tetejére, és ekkor már szedhetjük is ki óvatosan. Meglocsoljuk a leves tetejéről kanalazott zsírral.

vissza a listára