Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 9. rész
Elkészítés
A megmosott, egész koktélparadicsomokat egy nagy hőálló edénybe tesszük, majd felöntjük annyi olajjal, ami kb. félig ellepi őket.
Hozzáadjuk a gerezdekre szedett fokhagymát (nem kell megpucolni), és a kakukkfüvet. Sózzuk-borsozzuk és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a paradicsomok héja megreped, és a paradicsom kicsit összetöpped, levet ereszt, de nem esik szét.
Steril üvegekbe tesszük, lezárjuk és azonnal a tetjére állítjuk az üvegeket 10 percre. Ezután dunsztban hagyjuk kihűlni. Ha nem szeretnénk télire eltenni, a hűtőben egy hétig eláll a paradicsom, a tetejére öntsünk olíva olajat hogy tartósabb legyen.