Körtés Csicsókakrémleves

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A hűtőben, kamrában található zöldségekből alaplevet készítünk: kevés olajon lepirítjuk a megpucolt zöldségeket, szemes borsot adunk hozzá és felöntjük hideg vízzel. Mikor a zöldségek megpuhultak, az alaplé elkészült. A felaprított hagymát üvegesre pároljuk a vajon. A csicsókát meghámozzuk (citromos vízbe tesszük, mert nagyon hamar megbarnul) és felkockázzuk. A hagymához adjuk a csicsókát és a felkockázott körtét. Szerecsendióval és szárított kakukkfűvel fűszerezzük.Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 20-25 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Végül, adunk hozzá egy evőkanálnyi vajat és egy kevés tejszínt. A diót megpirítjuk, majd apró darabokra vágjuk, tálaláskor a levesre szórjuk.

vissza a listára