Krémsajttal töltött fánk

Elkészítés

A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöződni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre. Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. A tojásokat kézi mixerrel keverjük hozzá a tésztához. A tésztát habzsákba töltjük, és egy gáztepsire kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük a fánkokat kb. 12-15 percig, aztán levesszük 180 fokra. Mielőtt betolnánk a sütőbe, fröcsköljük meg egy kis vízzel, mert ettől a gőztől fognak majd megemelkedni. A tölteléket kikeverjük, ízesítjük és habzsákból a fánkokba töltjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára