Kuglóf Vérnaranccsal

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A cukrot és a vajat keverőgépben habosra verem, majd a tojásokat egyenként hozzáadom. Egy tálban összekeverem a lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt narancshéjjal. A lisztes keveréket a narancslével váltakozva a vajas masszához keverem. A masszát kivajazott kuglófformába teszem és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütöm. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna és ha megszúrom a tészta nem ragad a villára. Kiborítom a formából és hagyom kihűlni. Az 1 narancs levéből és a 2 ek cukorból szirupot főzök (addig főzöm, amíg egy kicsit besűrűsödik és a cukor teljesen felolvad), ezt a kihűlt kuglóf tetejére locsolom kanalanként. Szeletekre vágom, vaníliafagyival és eperöntettel kínálom.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára