Kapcsolódó műsor:

Tájak, Ízek, Hagyományok – Bede Róberttel
1. évad 1. rész
Elkészítés
A csirkét kisebb darabokra vágjuk, cserépfazékba (keskeny fenekű babfőző) aljába rakjuk, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük hideg vízzel, hogy ellepje.
A cserépfazekat a tűz mellé rakjuk, habját elfőve belerakjuk a különböző laskára vágott paprikát, a paradicsomot, a fűszerpaprika felét és a zellerszárat, majd sózzuk.
A levest lobogtatva, zubogva főzzük 1,5-2 órát, nem gyöngyözve. Az ételt a cserépfazékban nem kavargatjuk!
A vége felé beletesszük a 8-10 csokor petrezselyem zöldet, kevés babérlevelet és borsot.
Amikor már majdnem elkészült, beledobjuk a felkockázott burgonyát és belefőzzük a házicsipetkét, majd beleszórjuk a maradék fűszerpaprikát.
Csipetke készítése:
Egy tojást feltörünk, sóval ízesítjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy még könnyen darabkákra tudjuk csipkedni.