Langyos céklaleves tormás tejszínhabbal

Elkészítés

A céklát megpucoljuk, felkockázzuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva 180 fokos sütőbe toljuk. Közben a többi felaprított hozzávalót egy fazékba tesszük, és felöntjük a zöldséglevessel. Alacsony lángon, éppen csak gyöngyöztetve megfőzzük, majd hozzáadjuk a céklát.
Eltávolítjuk a babérlevelet, majd turmixgéppel pépesítjük a levest, és sűrű szűrőn átszűrjük, a fennmaradt masszát kinyomkodjuk, hogy minél több levet nyerjünk belőle. Sóval, borssal, kevéske ecettel ízesítjük, langyosra hűtjük.
A tejszínt leturmxoljuk a tormával és a kaporral, majd a legsűrűbb teaszűrőn át szifonba szűrjük. Egy patront tekerünk bele, és a hideg levesre nyomjuk. (Vagy: felverjük a tejszínt, és elkeverjük a tormával) Friss kaporral megszórva tálaljuk.

Bodrogi (Fűszeres) Eszter receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára