Lapított csirke mártogatóssal

Elkészítés

Bepácoljuk a csirkét: bekenjük mustárral, ráteszünk néhány babérlevelet, egy lezárható nejlonba tesszük és ráöntjük az írót. Jól átmasszírozzuk, lezárjuk és a hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ezután kivesszük a csirkét és leitatjuk róla a pácot papírtörlővel. Egy éles késsel vagy csirkeollóval kivágjuk a gerincét. Egy hőálló tálba tesszük a csirkét, húsos oldalával felfelé és kilapítjuk egy kicsit.

Összekeverjük az oregánót, fűszerpaprikát és a borsot, megsózzuk a csirkét majd a fűszerekkel is megszórjuk. Kevés olíva olajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Közben elkészítjük hozzá a mártogatóst. A feta sajtot villával összetörjük, a görög joghurttal, a lime levével, a csili szósszal és a fűszerekkel.

A sült csirkét a mártogatóssal és sült krumplival tálaljuk.

vissza a listára