Lármás tyúkpörkölt tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával

Elkészítés

Egy nagy lábosban 3-4 dl olajon 1 kg szeletelt hagymát pirítunk, közben két tyúkot feldarabolunk. Mikor a hagyma már üveges, 3 evőkanál pirospaprikát teszünk a lábosba, rögtön ezután a húsokat is beletesszük, majd megforgatjuk a hagymás alapban. Sózzuk, majd felöntjük vízzel. Mikor már jól (lármásan) rotyog, teszünk hozzá 3 evőkanál sűrített paradicsomot is és készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről még felezett paprikákat is dobunk a lábosba.

A nokedlihez másfél kiló réteslisztet kikeverünk 6 tojással, sózzuk, borsozzuk. Kis vizet és olajat adunk hozzá és kikeverjük. Mikor a tészta kezd összeállni, 2 csokor apróra vágott petrezselymet adagolunk apránként a tésztához. Közben felteszünk egy lábos vizet a tűzre, és mikor forr beleszaggatjuk a nokedlit. Késsel nagyobb darabokat szedegetünk le egy tányérról, és így szép rusztikus nokedlink lesz. A nokedlihez készítünk egy roma salátát. Olajon apróra kockázott fokhagymát pirítunk, majd beleforgatjuk a negyedbe vágott saláta fejeket néhány pillanatra, végül az egészet felöntjük ecetes cukros vízzel.

vissza a listára