Kapcsolódó műsor:
Európa Késsel-Villával
1. évad 12. rész
Elkészítés
Az apróra vágott pancettát olívaolajban, kevés vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Belereszeljük a sárgarépát és a zellert, majd hozzáadjuk a darált húsokat. Alaposan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük vörösborral, illetve húsalaplével. Lassú tűzön minimum 3 órán keresztül főzzük. Az elforrt levet természetesen pótoljuk. Elkészítjük a besamelt. A felolvasztott vajban megpirítjuk a lisztet, majd forró tejjel felöntve sűrű mártást főzünk. Sózzuk és fűszerezzük őrölt borssal, szerecsendióval. Egy vajazott tűzálló tálba belehelyezzük a tésztalapok egy részét, majd a maradék tésztát, a ragut és a sajttal összekevert besamelt rétegezzük. A tetejére szórjuk a maradék mozzarellát és a reszelt parmezánt. Nagyon fontos, hogy kellően szaftos legyen. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.