Kapcsolódó műsor:

Kedvenceink Kedvencei
1. évad 3. rész
Elkészítés
A húst alaposan besózom, beborsozom. Bele is dörzsölöm amennyire lehet.
Egy lábosba teszek pár kanál libazsírt, két babérlevelet, olyan másfél deci gyöngyhagymát a levével együtt és egy gerezd vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd belerakom a húst. Lefedve 150 fokon sütöm kb. 4,5-5 órát úgy, hogy félidőben megfordítom.
A fedőt végig rajta tartom, így is szépen megpirul ennyi idő alatt, és a végére vajpuha lesz. A maceszgombóchoz : A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgákat elkeverem a meglangyosított libazsírral, és beledolgozom a kinyomkodott maceszlapokat is. Óvatosan hozzákeverem a fehérjét, sózom, borsozom, meghintem a maceszliszttel, szerecsendióval és a gyömbérrel, a zöldfűszerekkel, majd egy fél órát a hűtőben pihentetem. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázok belőle, egy tálcára téve beteszem a mélyhűtőbe. Másnap sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzöm. felverem. Nem tudom miért sikerül jobban a lefagyasztott maceszgombóc, de mindig jobb, mint amit rögtön kifőzök. Az elsőt vágjuk félbe, és ellenőrizzük le, hogy valóban megfőtt-e!
Bodrogi (Fűszeres) Eszter receptje
(Fotó: Sándor Katalin)