Láthatatlan almatorta

Elkészítés

1. A sütőformánkat (23X13) vajazzuk ki, majd béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy annyit ráhagyunk, hogy sütés után biztonságosan ki tudjuk emelni a formából a kész süteményt.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra

3. Melegítsük langyosra a tejet a tejszínnel együtt, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük ki a puha vajat a 100 g barna cukorral és a vaníliamagokkal, majd egyenként a tojásokat. Utána keverjük bele a lisztet, a sütőport és a sót.

4. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük, csumázzuk ki, és mandolinnal vagy éles késsel vágjuk nagyon vékonyra egy akkora tálba, hogy majd a krém is beleférjen. Reszeljük rá a citrom héját, locsoljuk meg a citromlével, és jól forgassuk össze. Kanalazzuk a krémet az almára, és jól keverjük össze.

5. Több részletben kanalazzuk az almás keveréket a formába, és mindig egyenletesen oszlassuk el, majd nyomkodjuk le, mielőtt hozzáadjuk az újabb réteget. A tetejét szépen simítsuk el, és szórjuk rá a 30 g barna cukrot.

6. Süssük 50-60 percig, közben a teteje karamellizálódni fog. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a formában állni 20-30 percig, hogy szilárduljon, azután a túllógó sütőpapír segítségével óvatosan emeljük ki hűtőrácsra. Ha kihűlt fogyaszthatjuk, de még finomabb másnap, ha lehűtöttük a hűtőszekrényben. Akár több napig is eláll, ha marad, de olyat még nem láttam.

vissza a listára