Lazac halászlé

Elkészítés

Egy nagy lábasban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és fehér hagymát és dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk az édesköményt. Felkockázzuk a sárgarépát, a burgonyát és a leveshez adjuk. Felöntjük a borral és az alaplé egy részével. Mikor felforr, hozzáadjuk a maradék alaplevet, a tejszínt és a kókusztejet és tovább főzzük. Ízesítjük egy nagy csipet sáfránnyal, szegfűborssal, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Amíg főnek a zöldségek, a lazacból egy csipesszel eltávolítjuk az esetleg benne maradt szálkákat, levesszük a bőrét és felkockázzuk.

Amikor a leves kellően besűrűsödött, a haldarabokat a levesbe tesszük, és készre főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, fél citrom levével savanyítjuk.
Tálaláskor kaporral díszitjük.

vissza a listára