Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
1. évad 6. rész
Elkészítés
A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra essen szét, félreteszem. A narancslevet összekeverem a narancshéjjal és a kakaóval (sűrű massza lesz), ezt is félreteszem. A tojássárgákat 13 dkg cukorral és a vaníliakivonattal (vagy a vaníliarúdból kikapart vaníliával) robotgéppel jól kekeverem, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Ehhez adom a narancsos kakaómasszát, simára keverem. Hozzáadom a mandulás csokis keveréket is, ezzel is egyenletesen elkeverem. A tojásfehérjét a sóval habbá verem. Amikor elkezd habosodni, beleszórom a maradék 2 dkg cukrot és kemény habbá verem. A fehérjehabot az összekevert masszához óvatosan, több adagban hozzákeverem, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot. Az egészet kivajazott sütőformába teszem (kisebb, csatos tortaforma) és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Meg kell szúrni, ha nem tapad a késre a tészta, gyorsan ki kell venni a sütőből, nem jó ha kiszárad! Felvágás előtt hagyni kell kihűlni, mert könnyen morzsálódik. Kakaóporral meghintve