Kapcsolódó műsor:

Régi Ízek Nyomában
1. évad 8. rész
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, fele cukorral a fehérjét habosítjuk, mási felével a sárgáját. A cukros sárgájához keverjük a csokit és a vajat olvasztva. Beleforgatjuk a fehérjehabot, jad óvatos, határozott mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
A párizsikrémet előző nap kell megfőzni. A tejszínt feltesszük a cukorral forrni. Amikor szirupos, a kaporra öbtjük és habverővel keverjük. Hozzáadjuk a 6 dkg vajat is. Hagyjuk kihűlni. Langyosan keverjük hozzá a magában kihabostított vajat.
A piskóta tetjét levágjuk egyenesre. rákenjük a krém felét, belenyomkodjuk a meggyet és befedjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdula a krém. A tortát rácsra tesszük, az étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük az 1 evőkanál vajat és áthúzzuk a tortát vele.