Lúdláb

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, fele cukorral a fehérjét habosítjuk, mási felével a sárgáját. A cukros sárgájához keverjük a csokit és a vajat olvasztva. Beleforgatjuk a fehérjehabot, jad óvatos, határozott mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.

A párizsikrémet előző nap kell megfőzni. A tejszínt feltesszük a cukorral forrni. Amikor szirupos, a kaporra öbtjük és habverővel keverjük. Hozzáadjuk a 6 dkg vajat is. Hagyjuk kihűlni. Langyosan keverjük hozzá a magában kihabostított vajat.

A piskóta tetjét levágjuk egyenesre. rákenjük a krém felét, belenyomkodjuk  a meggyet és befedjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdula a krém. A tortát rácsra tesszük, az étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük az 1 evőkanál vajat és áthúzzuk a tortát vele.

vissza a listára