Májas gombóc sült tyúkkal

Elkészítés

Egy forró lábosba kacsaháj darabokat vágunk, majd a tyúk darabolt részeit a máj kivételével rátesszük. Kacsazúzát is teszünk a tyúk mellé. Sózzuk, és annyi vizet teszünk, amennyi ellepi a húsokat. Elkezdjük fedő alatt sütni. Pár perccel azelőtt, hogy készre sülnek a húsok és a zúza is megpuhult a májat is beletesszük a fazékba. A gombócokhoz egy tál főtt krumlipt összetörünk, hozzákeverünk vajat, megvárjuk míg kihűl kicsit, mert különben nem csak megégeti a kezünk, hanem sok lisztet is felvenne. Majd kitesszük egy lisztezett deszkára, és hozzákeverünk lisztet, sót és egy tojást. Meggyúrjuk a tésztát, és mikor kész gombócokat formálunk belőle. A májat kés hegyével megtépkedjük. A készre sült húsokat kivesszük a fazékból, és az alján levő zsírban megsütjük a tépett májat. Közben a gombócokat forró vízben megfőzzük, majd a sült zsíros májas lábosban megforgatjuk őket. Mikor ez megvan, a húsokat is még visszatesszük pár percre, és összekeverjük az egészet, majd tálaljuk.

vissza a listára