Mákos hajdinatorta szilva chutney-val

Elkészítés

Tészta:
Az őrölt mákot, hajdinalisztet és a sütőport összekeverjük. Konyhai robotgéppel kikeverjük az egész tojásokat a mézzel, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a reszelt almát és a mandulatejet. Fokozatosan belekeverjük a lisztes keveréket is. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kókuszolajjal kenjük ki, és beleöntjük a tésztát. Kb. kb. 30–40 percig sütjük, 170 fokon. Csokoládéöntettel (a hozzávalókat vízgőz felett összeolvasztjuk) leöntjük a torta tetejét és szilva chutney-val tálaljuk.

Szilva chutney:
A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a szilvát és a többi hozzávalót. Sűrű szószt főzünk, melyből a főzés végén kiszedjük a szegfűszeget és a csillagánizst, és a forró chutney-t a süteményre öntjük.

Fotó: Sándor Katalin

Glutén- és laktózmentes

vissza a listára