Málnás Piskótatorta

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A vajat a porcukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan beledolgozzuk a masszába, majd a reszelt narancshéjat is belekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, összeforgatjuk. Kettéosztjuk a masszát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd kiborítjuk a tortalapokat és teljesen kihűtjük őket. A tejszínhabot felverjük: amikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot és kemény habbá verjük. Összeállítjuk a tortát: az egyik lapot tortatálra tesszük, megkenjük a lekvárral, majd a tejszínhabbal. A habra ültetjük a málnaszemeket és ráborítjuk a második tortalapot. Porcukorral megszórva tálaljuk.A tetejére még tehetünk málnaszemeket.

vissza a listára