Kapcsolódó műsor:

Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 14. rész
Elkészítés
Kimérjük a rizst, beleöntjük egy lábosba, és rátöltünk egy pohár tejet. Feltesszük pici lángon főzni. Amikor 1-2 percig már forrt, zárjuk le a gázt, és fedjük le az edényt. 5-10 perc múlva azt fogjuk látni, hogy a kis arborio szemek magukba szívták az összes tejet. Ilyenkor töltsünk rá egy újabb pohár tejet, kavarjuk el a rizzsel, és kezdjük újra főzni. Ezt a kört még egyszer-kétszer megismételjük, egészen addig amíg a rizs meg nem puhul. Végül hozzáöntjük a tejszínt is.
A tejszínt habbá verjük, a zselatint kis vízbe beáztatjuk. A 1o dkg málnát belkeverjük a tejberizsbe,belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk a zselatint és beleforgatjuk a tejszínhabot. A piskótaapra töltjük a rizses krémet, megvárjuk, míg megszilárdul és a tetejét kirakjuk friss málnaszemekkel, majd lecsorgatjuk a tortazselével.
(Fotó: Sándor Katalin)