Mama féle részeges szelet, mentesen, pohárkrémként elkészítve

Elkészítés

A piskóta alaphoz a tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével felverjük, folyamatosan adagoljuk hozzá az édesítőszert. A tojássárgáját eritrittel habosra verjük, majd hozzá keverjük a vizet és a rumaromát, hozzá szitáljuk a sütőport, és kakaóport. Jól összeforgatjuk, majd óvatosan hozzá forgatjuk a masszához a tojások kemény habját is. 180-190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük, kihűlés után köröket szaggatunk azzal a pohárral, amiben majd elkészítjük a pohárkrémet. A krém hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Felverjük a szobahőmérsékletű margarint a por-eritrittel, majd a teljesen kihűlt krémhez forgatjuk. A pohárban rétegezzük a piskótát és a krémet. A tetejére felvert növényi tejszínhab és reszelt cukormentes csokoládé kerül. Jól lehűtve tálaljuk.

vissza a listára