Mandarin torta

Elkészítés

Először egy 25/26 cm-es kerek formát kikenünk és beszórjuk rétesliszttel vagy zsemlemorzsával. Ezután a sütőt 180 °C fokra előmelegítjük majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk. Utána a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a nedves összetevőket és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot. A tésztát a formába töltjük és kb. 15 perc alatt világosra sütjük, tűpróbát végzünk.
Amíg a tortaalap kihűl, elkészítjük a krémet.
A habtejszínből 2 csomag habfixálóval habot verünk. Amint kész a tejszínhab, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag habfixálót és a tejfölt. Elektromos habverővel simára keverjük.
Amint a tortaalap kihűlt, rákenjük a krém egy részét, rátesszük a lecsepegtetett mandarinokat, majd megint a krémet és szép egyenesre simítjuk.
Végül elkészítjük a pudingos öntetet. Folyamatos keverés közben felforraljuk az összes hozzávalót és kikapcsoljuk a hőforrást. Kis ideig keverjük és hagyjuk kissé besűrűsödni, mielőtt a gyümölcsökre és a krémre öntjük. A kész pudingos öntetet az előkészített süteményre öntjük. A kész tortát hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük és hagyjuk kihűlni.

vissza a listára

Cookie Beállítások