Mandulás-Barackos Tortácska

30-60 perc
Nehéz
Közepes
Magas

Elkészítés

12 dkg vajat, 7,5 dkg porcukrot, 25 dkg liszttel és 2 tojással összekeverünk, majd a tésztát 4 db 10 cm átmérőjű, lapos formába nyomkodjuk. 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt, lesúlyozva elősütjük.

25 dkg vajhoz hozzáadunk 25 dkg porcukrot és egyesével 4 nagy tojást, ha szükséges, 2-3 dkg lisztet is. 12 dkg őrölt mandulát, 12 dkg porrá őrölt barackmagot egybeforgatunk, majd a tojásos vajhoz adjuk, és addig keverjük, míg a krém össze nem áll.

A masszát vékonyan a tésztára kenjük, elosztjuk rajtuk a szeletelt gyümölcsöt, és 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

vissza a listára