Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 2. rész
Elkészítés
A mángold levelek szárait kivágjuk. A nagy leveleket 20 másodpercre egyenként forró vízbe mártjuk, hogy kissé megpuhuljanak.
A lazacból egyforma szeleteket vágunk és mindkét oldalukon sózzuk borsozzuk. A mángold leveleket kiterítjük és becsomagoljuk a halszeleteket úgy, hogy teljesen körbe érje a mángold a lazacot, de sehova ne jusson kettőnél több réteg.
A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát felszeleteljük és vaj és olaj keverékén puhára pároljuk. A mángold szárát vékonyra feldaraboljuk és a hagymához adjuk, hogy ez is megpuhuljon. Belereszeljük a citromhéjat és megsózzuk. Amikor a hagyma megpuhult, megszórjuk liszttel, kicsit tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és az alaplevet.
Tovább ízesítjük kapribogyóval, chilivel és citromlével. Fedő alatt 6-6 percig főzzük, amíg a paradicsom elkezdi kiengedni a levét. Ekkor hozzáadjuk a mángoldos lazac batyukat és további 10-15 percig pároljuk fedő alatt. A végén még egy kevés vajat adunk hozzá és fedő nélkül addig főzzük tovább, amíg a mártás kellően besűrűsödik.
A kuszkuszhoz közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 evőkanál vajat a kuszkuszhoz keverünk.