Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 2. rész
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a vajat elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a sóval és a tojással. Azonnal kinyújthatjuk, de jót tesz neki, ha pihen 30 percet a hűtőben.
Az hideg vízben feltesszük főni és félkeményre főzzük a közepe még maradjon kemény.
A mángold szárait kivágjuk, feldaraboljuk és elkezdjük vaj és olaj keverékén egy serpenyőben párolni. Vékonyra szeletelt fokhagymát és aprított rozmaringot adunk hozzá, majd ha a szárak összeestek, hozzáadjuk a feldarabolt leveleket is. Sózzuk, borsozzuk és éppen csak addig pirítjuk, amíg a levelek egy kicsit összeesnek. Ha kell, egy kevés bóvizet öntünk alá, hogy gyorsabban puhuljon. Ha elkészült és langyosra hűlt, belereszeljük a sajtot is.
Sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, ráborítjuk a mángoldos tölteléket és elhelyezzük rajta a felszeletelt újburgonyát. Körben 3-4 centis peremet hagyunk,
A tészta széleit ráhajtogatjuk a töltelékre. Megkenjük kissé felvert tojással, megszórjuk szeletelt mandulával és fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.