Mangós charlotte

Elkészítés

A mangó curd-höz a mangó megtisztított húsát pürésítjük, hozzáadjuk a citrom levét és az egészet egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, ezeket elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaj felét, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor a maradék vajat is a lábasba tesszük, elkeverjük és szép fényes, sima krémet főzünk, amit aztán üvegbe töltünk és felhasználási a hűtőben tárolunk.

 

A mangó habhoz a habtejszín a cukor felével kemény habbá verjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

 

Egy kis lábasban vizet forralunk. Egy keverőtálban, mi illeszkedik a lábasra, felverjük a tojásfehérjét, fokozatosan beledolgozzuk a maradék cukrot, majd a tálat a gőz fölé tesszük és habverővel folyamatosan keverve tovább verjük a habot, amíg eléri a 60 Celsius fokt (kb. 5 perc). Ezután levesszük a gőzről és tovább verjük, amíg langyosra hűl.

 

A mangó krémet nagy keverőtálba tesszük, elkeverjük benne a zselatint (ha nem instant zselatin, először oldjuk fel egy kevés vízben és úgy keverjük a mangóhoz). Összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd a felver fehérje habbal is.

 

Egy kapcsos tortaforma aljára tesszük a babapiskóta korongot, vagy a babapiskótákat. Ezt körbe rakjuk babapiskótával, ezek fogják körbeölelni a mangó habot. A kibélelt formába kanalazzuk a mangó mousse felét, majd egy újabb réteg babapiskóta és a maradék mousse következnek. Legalább 4 órára, de akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt levesszük a kapcsos forma oldalát, a mousse tetejét friss gyümölccsel díszítjük.

vissza a listára