Kapcsolódó műsor:

Robi És A Szomszédok
1. évad 17. rész
Elkészítés
A finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, póréhagymát, angolzellert és édesköményt olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, fűszerezzük sáfránnyal, babérlevéllel, kakukkfűvel. Kevés alaplével felöntjük és puhára pároljuk. A nagyobb szeletekre vágott halakat a garnélával együtt rátesszük az alapra, felengedjük alaplével és néhány perc alatt puhára főzzük. Sózzuk. Kevés kenyeret halalaplében áztatunk, melyet kikeverünk zúzott fokhagymával, vágott chili paprikával, tojássárgájával és olívaolajjal. Tálaláskor a halat külön tányérra tesszük és a chilis, fokhagymás öntettel kent pirítóst kínáljuk a leves mellé.
Fotó: Sándor Katalin