Kapcsolódó műsor:

Tv Paprika Magazin
3. évad 11. rész
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Feltesszük főzni kb. 6 dl vízzel, vagy ha esetleg van, még finomabb lesz, ha csirke-, vagy zöldségalaplével. Hozzáadjuk a négy gerezd fokhagymát és a babérlevelet, sózzuk. Lefedve, kb. 15 percig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul (a pontos főzési idő a krumpli fajtájától függ). Közben alaposan átöblítjük a friss spenótleveleket, a nagyobb szárakat eltávolítjuk, a medvehagymáról is. Amikor megfőtt a krumpli, szűrőkanállal kivesszük a kb. kétharmadát. A visszamaradt főzőléhez (és krumplihoz) adjuk a spenótot és a medvehagymát, néhány percig főzzük, amíg összeesik. Turmixgépben, vagy botmixerrel a krumplival együtt simára pürésítjük (turmixgépben lesz a leghomogénebb). Érdemes a léből egy kicsit félretenni, és csak fokozatosan a krémhez adni, ha szükséges, hogy nehogy túl híg legyen. Hozzáadjuk a hideg vajat is, azzal is pürésítjük (ez extra selymességet és finom, telt, kerek ízeket ad). Sóval, frissen őrölt borssal igazítjuk az ízeket. Tojásos feltéttel, fasírttal kínáljuk, de kiváló körete halaknak, vagy halfasírtnak is.