Kapcsolódó műsor:

Tv Paprika Magazin
3. évad 6. rész
Elkészítés
Elkészítése:
• 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22 cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki. Félretesszük.
• Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a vajat a cukorral.
• Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük. Keverés közben mindig kaparjuk le az edény szélére került tésztát.
• Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódaport. Ezt és a tejfölt hozzáöntjük a vajas masszához.
• A csokis masszát beleöntjük a sütőtálunkba és 25 percig sütjük a tésztát. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
• Kivesszük a sütőből és sütőrácson teljesen kihűtjük.
• Amikor kihűlt elkészítjük a pillecukros tölteléket.
• Egy edényben megolvasztjuk a pillecukrot. Levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a porcukrot és alaposan összekeverjük.
• Kb. 5 centis kockákra vágjuk a sütinket.
• Úgy töltjük meg őket, hogy mindegyik tetejéről levágunk egy kis réteget.
• Mindegyik sütire teszünk 1-2 evőkanál tölteléket és letakarjuk a már levágott „kalapokkal”.
• Amikor mindegyiket megtöltöttük, jöhet a bevonat.
• Egy serpenyőben közepes hőfokon felforraljuk a tejszínt. Ebbe beledobáljuk a csoki kockákat és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.
• Félretesszük hűlni.
• Sütőpapírral letakart tepsire ráteszünk egy sütőrácsot, majd erre helyezzük a sütijeinket. Mindegyikre kanalazunk a csoki öntetből. Egészen kihűtjük. Amikor a csoki megszilárdult, megfordítjuk a sütiket és az aljukat is leöntjük csokival. A kimaradt területekre is kenünk egy kis csokit.
• Tálalás előtt hagyjuk, hogy a csoki mindenhol megszilárduljon.