Mentes vaníliás madártej (laktózmentes tejjel) narancsosmézes kalácsos habbal, pirított magvakkal

Elkészítés

Elkezdjük melegíteni a tejet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben hozzáadjuk a mézessütemény fűszerkeveréket és az eritrit egy részét.

A narancsot kifilézzük – a héj nélküli gerezdeket 180 fokos sütőben egy tálban karamellizáljuk.

Egy serpenyőben megpirítjuk a magvakat.
A tojássárgába citromhéjat és narancshéjat reszelünk, és belekaparjuk a vaníliamagokat.

A felmelegedett tejbe két kanál segítségével hab-darabokat formálunk a felvert tojásfehérje-habból. Ha szükséges, a habot stabilizálhatjuk egy kis ecet vagy citromlé hozzáadásával.

A tejben két percig főzzük a hab-darabok egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalukon is két percig főzzük, utána kivesszük a tejből.

A tejbe rakjuk a teljes vaníliarudat egy kis időre.
A tojássárgát habosra keverjük és közben eritritet adunk hozzá.

Ránézünk a sütőben levő narancsdarabokra, és megfordítjuk a gerezdeket.
A tejből kivesszük a vaníliarudat, és a tejet lassan, folyamatos keverés közben a tojássárgához adjuk majd a keveréket visszaöntjük a forralólábasba. Továbbra is keverjük, ügyelve arra, hogy ne égjen le és ne fusson ki.
A tálaló tányér aljára helyezünk 2-3 narancsszeletet és ráöntjük az elkészült madártejet és így lehűtjük. Tálalásnál a madártejbe rakjuk a hab-darabokat és megszórjuk a feldarabolt pirított magvakkal.

vissza a listára