Mézeskalács

Elkészítés

A tészta elkészítése:
Egy nagy tálban habosítsd ki a vajat a barna cukorral.
Add hozzá a mézet és a tojásokat, minden hozzáadás után alaposan keverj. Egy külön tálban keverd össze a lisztet az összes fűszerrel és a sóval. Fokozatosan adagold a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz, amíg egy nem ragadós tésztát kapsz.
Fedd le a tésztát fóliával és tedd legalább 8 órára a hűtőbe (ideális esetben egy éjszakára).
A mézeskalács formázása: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Nyújtsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen.
Mézeskalács formákkal szaggass ki alakzatokat.
Helyezd a mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütés: Süsd a mézeskalácsokat 10-12 percig, vagy amíg enyhén megpirulnak. Hagyd teljesen kihűlni egy rácsos felületen.
A máz elkészítése: Verj habbá a tojásfehérjét, majd fokozatosan add hozzá a porcukrot, amíg egy fényes mázat kapsz.
Ha szeretnéd, színezd ki a mázat ételfestékkel.
Ecsettel díszítsd a mézeskalácsokat a mázzal.
További tippek:
Készíthetsz saját ízlésed szerint más fűszerekkel is, például kardamommal vagy csillagánizzsal.
Tárolás: Tárold a mézeskalácsokat légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten.
Díszítés: Használj különböző mézeskalács formákat, színes mázokat és díszítéseket, hogy ünnepi dekorációkat készíts.

vissza a listára