Mindenes leves

Elkészítés

A nyúlcombot kicsontozzuk és a csirkemellel együtt felkockázzuk. Felvágjuk a zöldségeket is: hagymát, sárgarépát, zellert és összenyomjuk a fokhagymát.
Egy lábasban olajon a hagymát lepirítjuk, miközben hozzáadjuk a mézet és a mustárt. Amikor a hagyma kissé karamellizálódott, rátesszük a felkockázott zöldségeket és húsokat. Egy ideig pirítjuk, közben összevágjuk a nyúlmájat. A levest felöntjük vízzel, és belerakjuk a felaprított lestyánt. Kockára vágjuk a gombákat is, és amikor a zöldségek és hús már jól megfőttek, beletesszük a nyúlmájat és a gombát is. A tejszínbe keverjük a zabpehely lisztet és a kész levest behabarjuk.

A barna kenyeret sodrófával kinyújtjuk és csillagokat, harangokat szúrunk ki belőle, majd vajon átpirítjuk – ahogy az ördögszekér gomba szeleteket is.

Tálalásnál friss lestyánnal szórjuk és az elkészített krutonnal és vajon pirított ördögszekérgomba szelettel dekoráljuk.

vissza a listára