Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 10. rész
Elkészítés
Az aszalt meggyet forró teába áztatjuk áztatjuk. Felhasználás előtt leszűrjük és papírtörlővel szárazra töröljük majd.
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, sóval és a sütőporral. A vajat és 20 dkg csokoládét vízgőz felett felolvasztunk.
Egy másik keverőtálban összekeverjük a lecsepegtetett meggyet, a durvára aprított kesudiót és a maradék apróra vágott csokoládét.
Robotgépben 5 perc alatt nagyon habosra verjük a tojást és a cukrot, hozzáadjuk. vaníliát, majd alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzákeverjük a langyosra hűlt vajas csokoládét. Spatulával beledolgozzuk a lisztes keveréket, végül a kesudiós keveréket is beledolgozzuk. a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
Kis halmokat kanalazunk a sütőpapírral leterített tepsire és kissé szétnyomkodjuk őket. 10-11 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni a kekszeket és légmentesen záródó dobozban tároljuk őket.