Kapcsolódó műsor:

Piríts Rám!
2. évad 5. rész
Elkészítés
A tortellinihez a lisztet a tojásokkal és egy kis sóval összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos nem lesz (akár 10 perc), majd felhasználásig, legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát hosszú csíkra kinyújtjuk, majd négyzetekre osztjuk és feldaraboljuk.
A töltelékből kis halmokat teszünk egyesével a négyzetek közepére, megkenjük a széleit tojással és ketté hajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. A levegőt kinyomkodjuk, a széleket lezárjuk, majd összecsippentjük a végeit, hogy tortellini formát kapjunk. A levesbe szórjuk és készre főzzük.
A leveshez egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt pancettát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje.
Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, a fokhagymát és 10 percen keresztül izzasztjuk, amíg teljesen összeesik. Hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk.
Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy elfőjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt zöldbabbal és a paradicsomkonzervvel.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a víz felével. Lefedjük. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és félpuhára főzzük, ha túl sűrű, vízzel higítjuk.
A tortelliniket ezen a ponton adjuk a leveshez és főzzük őket készre.
A fehérbabot és a spenótot csak a legvégén tesszük bele, és épp csak addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Forrón tálaljuk, pesztót és frissen reszelt parmezánt teszünk minden tányérba.
A pesztóhoz a diót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni. A tobbi hozzávalóval együtt késes robotgépbe tesszük és finomra aprítjuk, közben adagoljuk hozzá az olívaolajat is. Ha kész, félretesszük.