Kapcsolódó műsor:
Vendy És Adam Cseh Konyhája
2. évad 9. rész
Elkészítés
Elkészítés:
Először a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját jól záródó üvegbe tesszük és a hűtőbe tesszük (felhasználjuk pl. omletthez, rántottához vacsorára).
Egy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, kukoricakeményítőt és habbá verjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, amire egy pohár segítségével 14 kb. 6-7 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt vajjal bekenjük. A tojáshabot kanál segítségével az előrajzolt körökbe halmozzuk, majd szétterítjük és a közepén kanállal mélyedést készítünk. A tepsit a 100-110 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük és nagyjából 1,5 óráig sütjük (szárítjuk). Amikor a habcsókok kissé rózsásra sültek, elkészültek, kivehetjük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A habtejszínből a porcukorral tejszínhabot verünk és előkészítjük a gyümölcsöket a díszítéshez. Végül a tejszínhabot a habcsókok mélyedéseibe halmozzuk, feldíszítjük a gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük hűlni.