Kapcsolódó műsor:

Vendy És Adam Cseh Konyhája
1. évad 3. rész
Elkészítés
A cukrot a tojások sárgájával eldolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és összeforgatjuk a tojásfehérjékből vert habbal. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, bekenjük olajjal és a 180 °C-os sütőben világosra sütjük benne a tésztát. A még meleg piskótát a papírral együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük. Tetszőleges lekvárral megkenjük majd újra feltekerjük. A tekercset szeletekre vágjuk és elrendezzük egy tálon. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, habzsák segítségével feldíszítjük vele a szeleteket. A minidesszerteket gyümölcsökkel díszítjük (körte, ananász, mandarin), és a még szebb hatás érdekében csokoládé csöveket, vagy forgácsot szórhatunk rá.
Fotó: Sándor Katalin