Mogyorókrém

30-60 perc
Közepes
Magas

Elkészítés

A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját. A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őröljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat, és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon. Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a tejporral. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával. A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mogyorókrémet, vagyis a házi nutellát.

vissza a listára