Mogyorókrémes És Erdei Gyümölcsös Croissant Felfújt

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Kikenjük vajjal a tepsinket, és bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Ezután a croissantokat félbe vágjuk, és megkenjük mogyorókrémmel. Majd kétujjnyi vastag darabokra vágjuk őket, és félretesszük. Összeállítjuk a pácot: a tejet és a tejszínt felmelegítjük a cukorral, vaníliával. Nem kell forrnia, csak a meleg folyadékkal jobban meg tudják szívni magukat a szikkadt péksütik. Levesszük a tűzről (vagy kivesszük a mikróból) és habverővel belekeverjük a két tojást. Az összeállításnál a croissant darabokat megfürdetjük a vaníliás tojásos tejben, majd a tepsibe rakosgatjuk őket, amíg el nem fogynak. Ha marad a végén tejes lötyink, azzal öntsük nyakon a tepsiben pihiző croissantokat. Szórjuk meg az egészet a csokidarabokkal, és mehet is a sütőbe kb. 20-30 percre. Ha a gyümölcsös verziót készítjük, a péksüteményt szeleteljük fel vastagra, áztassuk meg a pácban és egy rétegben tegyük le a tepsibe, majd szórjuk meg a gyümölcsökkel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a gyümölcs és a pékáru.

vissza a listára