Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 14. rész
Elkészítés
A mogyorót erős turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg selymes myogyoróvajat kapunk. Ha nincs ilyen erős turmixunk, használjunk bolti, cukrozatlan mogyoróvajat. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 20×30 centis sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Egy keverőtálban összedolgozzuk a mogyoróvajat a cukorral, a vajjal, a szóbabikarbónával és a kissé felvert tojással. Nem kell felverni, elég, ha homogén masszát kapunk. Beleforgatjuk a durvára aprított étcsokoládét, a durvára vágott sózatlan mogyorót és az előkészített sütőformába simítjuk a masszát. 20 percig sütjük, amíg a szélein elkezd a sütemény megbarnulni, de a közepe még kissé puha marad. Hagyjuk kihűlni egy rácson, majd szeletekre vágjuk.