Mogyoróvajas szelet

Elkészítés

A mogyorót erős turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg selymes myogyoróvajat kapunk. Ha nincs ilyen erős turmixunk, használjunk bolti, cukrozatlan mogyoróvajat. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 20×30 centis sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

Egy keverőtálban összedolgozzuk a mogyoróvajat a cukorral, a vajjal, a szóbabikarbónával és a kissé felvert tojással. Nem kell felverni, elég, ha homogén masszát kapunk. Beleforgatjuk a durvára aprított étcsokoládét, a durvára vágott sózatlan mogyorót és az előkészített sütőformába simítjuk a masszát. 20 percig sütjük, amíg a szélein elkezd a sütemény megbarnulni, de a közepe még kissé puha marad. Hagyjuk kihűlni egy rácson, majd szeletekre vágjuk.

 

vissza a listára