Kapcsolódó műsor:

Itália Ízei Antonio Passarellivel
1. évad 10. rész
Elkészítés
Először elkészítjük a paradicsomszószt. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, belerakjuk a paradicsom húsát, a bazsalikomot, és ízlés szerint megsózzuk. Kb. 15 percig főzzük. Közben egy tálban összekeverjük a lereszelt sajtokat: a mozzarellát, pecorinót, végül a ricottát. Elkészítjük a kelt tésztát az alábbiakkal: fehér liszt, hideg víz, só, és meleg tejben felfuttatott élesztő. Addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő a tészta. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, és kerek formákra szaggatjuk. A kerek tésztára az alábbi sorrendben rápakoljuk az alábbiakat: egy kevés sajtkeverék, egy kevés paradicsomszósz, ismét sajtkeverék, és a paradicsomszósszal zárjuk. Megvizezzük a tészta széleit, félhold formára összehajtjuk, a széleket összenyomjuk. Olajban megsütjük, melegen tálaljuk.
Fotó: Sándor Katalin