Kapcsolódó műsor:

Kedvenceink Kedvencei
1. évad 7. rész
Elkészítés
A kenyér héját levágjuk, a szeleteket hideg vízbe áztatjuk. 5 perc után kinyomkodjuk és egy nagy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Mellédobjuk a finomra aprított újhagymát, a finomra vágott koriandert és mentát, a citrom héját, a fűszereket és a sót. Végül hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk a masszát. Golyókat formázunk belőle és forró serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük a húsgolyókat. Sütés közben várjuk meg, hogy először kérgesre süljön a golyó alja, majd többször forgassuk át, hogy mindenhol kérgesedjen és jól átsüljön.
Kiszedjük a sült húsgolyókat, a serpenyőbe pedig beleöntjük 1 citrom frissen facsart levét. Felforraljuk, majd hideg vajdarabokkal lehűtjük. Sózzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és az újhagymát, összekeverjük és visszatesszük a húsgolyókat is. Kevés vízzel felöntjük és 10 percig pároljuk.
A sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük. A öntethez a hozzávalókat kikeverjük, a petrezselymet finomra vágjuk. A egsézet összeforgatjuk és hagyjuk legalább ½ órát állni.
Havas Dóra receptje
(Fotó: Sándor Katalin)