Kapcsolódó műsor:

Vendy És Adam Cseh Konyhája
1. évad 6. rész
Elkészítés
Először szétválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjékből 1 csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral sárga habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, olajat, és meleg vizet. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot. A kuglóf formát olajjal kikenjük és beszórjuk zsemlemorzsával. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaót. A kétféle tésztát felváltva a formába töltjük, hogy szépen váltakozzanak a rétegek, így alakul ki a kuglóf márványozottsága. 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.
Fotó: Sándor Katalin