Elkészítés
A kacsamellet beirdalom, sózom, borsozom, a bőrös felén forró serpenyőben elkezdem sütni (zsiradék nélkül) 1 szál rozmaring és 2 gerezd fokhagyma társaságában, majd fordítok rajta 6 perc után. További 5 percig sütöm a másik felét. Egy kisebb tepsiben helyezem, majd frissen vágott narancskarikával/filével, és a kacsából kiolvadt zsírral, plusz egy kis vajjal, narancslével, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel a 180 fokos sütőbe helyezem és kb 45 perc alatt készre sütöm. Folyamatosan figyelem, nehogy túlmenjen, ügyelek rá, hogy omlós maradjon (amiatt lehet a hőfok 170 is, és a sütési idő picit több).
–
Talpat vágunk a burgonyának. A talpára állítva 3-4 mm-ként bevagdossuk, de alul nem vágjuk át teljesen. Finoman, nem széttörve picit szétnyitjuk, majd a vajas öntettel megkenjük.Egy-két fokhagyma gerezddel is megszurkáljuk. Egy tűzálló tálba helyezzük, aminek az aljára vagy sütőpapírt teszünk, vagy vajjal kikenjük.
Öntünk rá még egy keveset a vajas keverékből. Majd a 220 fokos sütőbe helyezve kb. 1 órán át sütjük, úgy, hogy 15 percenként az olvasztott vajas keverékkel locsolgatjuk.
Amint kész plusz friss zöldfűszerrel szórjuk meg.
–
A káposztát legyaluljuk, megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménnyel, és összekeverjük. A hagymát szeletekre vágjuk. Az eritritet olívaolajon elkezdjük olvasztani, majd hozzá adjuk a hagymát, hogy „karamellizálódjon”.Mehet rá a káposzta, valamint 1-2 dl víz, amit fedő alatt fogunk párolni. Gyakran kevergetve, 35 perc alatt kész. Ahogy megpuhult, felöntjük a vörösborecettel, majd további 5 percig pirítjuk. Ha kell, utólag ízesítjük.