Kapcsolódó műsor:
Édes Nagyik, Finom Sütik Prajival
1. évad 3. rész
Elkészítés
Piskóta: Verjük fel a tojásfehérjét csipet sóval. Keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, diót és sót. Óvatosan forgassuk bele a habbá vert fehérjét. A tészta öntsük egy kibélelt tepsibe és süssük 180°C-on, amíg szép aranybarna nem lesz.
Krém: Keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a liszttel. Forraljuk fel a tejet a kávéval és a sóval, majd öntsük lassan a tojásos keverékhez folyamatos keverés mellett. Tegyük vissza a tűzre és főzzük sűrűre, folyamatos keverés mellett. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás: A megsült és kihűlt piskótát helyezzük egy tálra. Kendjük meg a kihűlt krémmel, majd tegyük rá a habbá vert tejszínt. Szórjuk meg darált dióval és reszelt csokoládéval.
További tippek:
Gyorsabb változat: Ha szeretnénk gyorsabban elkészíteni, kész bolti piskótát használhatunk. Ízek: A krémbe adhatunk más ízeket is, például rumaromát vagy reszelt narancshéjat. Díszítés: Díszíthetjük a tortát saját ízlésünk szerint.