Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 9. rész
Elkészítés
A burgonyákat folyó víz alatt kefével megtisztítjuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük olíva olajjal, egy hőálló tálba tesszük őket és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
A kapribogyókat száraz serpenyőben kissé lepirítjuk, majd félretesszük őket. Ugyanebben a serpenyőben készítjük el a lazacot.
A lazacot szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd erős lángon mindkét oldalán körbe pirítjuk a halszeletet. Percenkén forgatva további 2-2 percig pirítjuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük a lazacot és így pihentetjük 10 percig.
A zöldbabot megtisztítjuk, lobogó, sós vízben 3-4 percig főzzük, amíg roppanósra fő és a színe élénk zöld marad. Szűrőkanállal kiszedjük a babot és azonnal hideg vízbe dobjuk, hogy ne főjön tovább. A forrásban levő vízben 7 percig főzzük a tojásokat, majd ezeket is hideg vízbe tesszük és ha lehűltek, megpucoljuk őket.
Az öntethez 2 szardellát pépesre törünk egy villával, összekeverjük a citrom levével, a mustárral és krémesre keverjük az olajjal.
Összeállítjuk a salátát: Kettévágjuk a burgonyákat és a tojásokat. A lazacot villával nagyobb darabokra szétszedjük. Ezeket egy nagyobb tálon elrendezzük a salátalevelekkel, a főtt babbal, a szerdella darabokkal. Megszórjuk a pirított kapribogyóval és az olívabogyóval. Gazdagon meglocsoljuk az öntettel és tálaljuk.