Oldalas ázsiai ízekkel, pirított zöldségekkel

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsit felteszünk a tűzhelyre, felmelegítjük. Beledobjuk a száraz fűszereket, chilit. Mehet bele az olaj és a darabolt oldalas. Barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát a bort, gyömbért, szóját. Pár percig pirítjuk, majd lefedjük és vagy a tűzhelyen folytatjuk a főzést vagy betesszük a sütőbe kb 1 órára, 150 fokra. Közben a zöldségeket egyforma méretűre, szálasra vágjuk és a maradék szezám olajon pirítjuk-pároljuk. Az újhagyma és a burgonya csak a legvégén kerül bele. Ha puha az oldalas, a levét leszűrjük, rizsecettel, és plusz szójával, szezámolajjal ízesítjük, ha ez feltétlen szükséges. Lime kifacsart levével és frissen vágott korianderrel és a barna cukorral állítjuk be a végleges ízt.
A pirított zöldségeket a tányérra tesszük, rá az oldalast, meglocsoljuk a mártással és bőven megszórjuk a vágott, friss korianderrel.

Magos Zoltán receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára