TV Paprika Logo

Padlizsánkrém – baba ganoush

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A padlizsánokat minden oldalukon a tűzhelyen, nyílt gázláng fölött megperzselem, amíg a héjuk egészen elfeketedik. (Érdemes hosszú nyelű csipesszel fogni és óvatosan bánni vele a balesetek elkerülése végett.) Alufóliával bélelt sütőlapra teszem őket és a forró sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha nyomásra puha, kész. A sütőből kivéve hagyom a padlizsánokat kissé kihűlni, hogy meg lehessen őket fogni, majd fakéssel kikaparom a magokat és a gyümölcs húsát. A magokat kidobom, a padlizsánt szűrőbe teszem és lecsepegtetem.
Kőmozsárban a sóval pépessé töröm a megtisztított fokhagymagerezdeket. Egy közepes tálban összekeverem a lecsepegtetett padlizsánt a fokhagymapéppel és a tahinivel. citromlével ízesítem és ha krémesebb állagot szeretnék, egy ek joghurtot is hozzákeverek. Fogyasztásig hűtőbe teszem, a legjobb, ha egy egész napot pihen. Tálaláskor olívaolajjal, cayenne borssal, esetleg nagyon finomra vágott petrezselyemmel díszítem. Pitával vagy arab kenyérrel kínálom.

vissza a listára