Padlizsános Caponata

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Egy nagy, vastag falú edényben olívaolajat hevítünk. A padlizsánt kockákra vágjuk és aranybarnára sütjük. Megszórjuk sóval és borssal, és papírtörlővel bélelt tányérra tesszük. (a felesleges olajat leitatjuk) Ugyanebbe az edénybe egy kevéske olajat öntünk és hozzáadjuk az aprított hagymát, fokhagymát, és szárzellert. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Megfűszerezzük, majd kis lángon 15 percig főzzük. Az edénybe tesszük a sült padlizsánt majd a kapribogyót és olajbogyót. Hozzáadjuk az ecetet, a cukort és még 5 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyem zöldjével.

vissza a listára