Padlizsános Csirkecurry

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A padlizsánt egészben süssük meg gázláng felett vagy sütőben. Hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg, távolítsuk el a feketére sült héjat, a padlizsánhúst botmixerrel pürésítsük. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük 3 ek. olívaolajon. Adjuk hozzá a fűszereket, pirítsuk át, majd adjuk hozzá a kockázott csirkemellet. Pirítsuk át ezt is, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Sózzuk. Pároljuk míg a paradicsom kicsit összeesik, ekkor adjuk hozzá a padlizsánpürét, a paradicsompürét. Fedjük le, 15 perc alatt főzzük össze a mártást. Sózzuk újra, ha szükséges. Keverjük el benne az aprított petrezselymet.

vissza a listára