Kapcsolódó műsor:
Így Etesd A Családodat!
1. évad 2. rész
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20×30 cm-es hőálló tálat kikenünk olajjal. A paradicsomszószhoz egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon hagyjuk besűrűsödni. A végén beletépkedjük a bazsalikomot és félretesszük. A padlizsánokat hosszában 6-6 szeletre vágjuk, a szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és közepesen erős láng felett egy nagy serpenyőben pirosra sütjük őket. A ricottát összekeverjük a kis darabokra tépkedett bazsalikommal, a mandulával, parmezánnal, zsemlemorzsával és a tojássárgájával. Sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomszósz háromnegyedét a hőálló tálba öntjük. Minden padlizsánszeletet megtöltünk 1 evőkanál ricottás töltelékkel, feltekerjük és a szétnyíló oldalával lefelé a tálba tesszük. Amikor az összes töltött padlizsán a tálba került, ráöntjük a maradék paradicsomszószt és megszórjuk mozzarella sajttal. 25 perc alatt készre sütjük.